Telefon:GSM: 031/704-202
 

TEDEN OTROKA


V ponedeljek, 5. oktobra 2020 se bo pričel Teden otroka, letos na temo ODGOVOR JE POGOVOR. Teden otroka se zaključi v nedeljo 11. oktobra 2020 in v tem tednu bodo zveze in društva prijateljev mladine organizirala različne prostočasne in razvedrilne programe za otroke, obeležili pa ga bodo tudi vrtci in šole.

V letošnjem letu se Teden otroka povezuje s TOM telefonom, ki praznuje 30 let. Odgovor je pogovor je tako tema, ki združuje praznovanje obletnice TOM telefona in Teden otroka.


Tokrat mladim pošiljajo prav posebno VIDEO POSLANICO, v kateri nastopata nadvse priljubljena igralka Nika Rozman in voditelj Malih sivih celic na RTV Slovenija Nik Škrlec. Nika in Nik sta mladim vzor in navdih, zato jim letošnje pomembno sporočilo – Odgovor je pogovor – prenašata prav ona dva.

Video poslanica ob Tednu otroka® 2020 in 30-letnici TOM telefona.Teden otroka je projekt ZPMS, ki se začne vsak prvi ponedeljek v mesecu oktobru in traja sedem dni. Temelji na obeleževanju Svetovnega dneva otroka, ki ga je leta 1956 priznala Generalna skupščina Združenih narodov, Mednarodna zveza za varstvo otrok (I.V.C.W.) in Mednarodni fond za pomoč otrokom Unicef pa sta od leta 1957 skrbela za obeleževanje tega dne.